NBC4

Mina samlade reportage och inslag från min praktiktid på NBC4 i Washington DC vårterminen 2009. Alla inslag har jag varit med och tagit fram fakta till. Jag har på vissa inslag redigerat och filmat.

Klicka dig vidare på turkosa länkarna för att se varje inslag.

Mom-and-Pop Chip Factory Copes Without Cutting Jobs – The foreclosure crisis is hitting Manassas Park hard, but one business is keeping its head up without cutting jobs. (Mar 5, 2009)

Mom-and-Pop Chip Factory Copes Without Cutting Jobs

Ett inslag vi gjorde om en chipsfabrik i Manassas Park utanför DC som trots USAs ekonomiska kris under hösten 2008 (detta är filmat våren 2009) klarade sig väldigt bra utan att skära ner på personal. Trots att folk från denna förort flyttat iväg på grund av bank och bolånepriset. Och trots nerläggningar av andra företag ute i denna förort.

Manassas Park är en förort på Virginia-sidan som är nedslitet och segregerat jämfört med många andra förorter till Washington DC. Det bor mycket latino-amerikaner här. För lite jobbmöjligheter och fattigdom är något som är vardag i denna förort.

Freddie CFO Killed Self on First Day of Break (Apr 23, 2009)

Freddie CFO Killed Self on First Day of Break

Ett inslag vi gjorde om en högt uppsatt chef på en av USAs större privatägda bolåneföretag som tog livet av sig. Denna händelse utlöste ett stort ramaskri och medieuppbåd hos de amerikanska medierna.

Freddie Mac är ett privatägt amerikanskt företag som har rätt att ge lån och lånegarantier. Det är också det företag tillsammans med ett annat likartad bolag, Fannie Mae, som var de bolag som under bolånekrisen sattes dit hårdast då de var orsaken till den bolånekris vi såg hösten 2008 i USA. Regeringen tog över verksamheten i september 2008.

Inslaget handlade om självmordet men också om hur regeringen subventionerat ut pengar till dessa bolag för att de ska kunna klara sig under krisen. I och med det började det konstigt nog delas ut en hel del bonusar till en massa högt uppsatta chefer inom dessa företag. En av dessa personer som fick bonus var denna man Kellerman i reportaget.

Maryland Driver’s Test Hitting the Streets (Apr 17, 2009)

Md. Driver’s Test Hitting the Streets

Ett inslag vi gjorde om körkort och hur staten Maryland börjat ändra regler kring hur man får ta körkort.

Tourism Could Help DC-Area Economy Rebound (Apr 10, 2009)

Tourism Could Help DC-Area Economy Rebound

Ett reportage vi gjorde lokalt i DC om hur den dåliga ekonomin hade för effekt på människor som ville åka iväg och turista.

Neighborhood Experiences Rank Side Effect of Foreclosure Crisis (9 april 2009)

Neighborhood Experiences Rank Side Effect of Foreclosure Crisis

Vi gjorde ett inslag om ett grannområde utanför DC som hade problem med sophämtning. Under tre veckors tid hade de inte haft någon sophämtning. Vilket ledde till att sophögar låg överallt runt detta husområde och parkeringar.

DC Closing Day Care at Almost 2 Dozen Rec Centers (30 mars 2009)

DC Closing Day Care at Almost 2 Dozen Rec Centers

Det här inslaget var ett av de första jag med och filmade helt och hållet. Vi berättar om att borgmästaren för DC gått ut offentligt och talat om att deras statliga förskoleprogram skulle omorganiseras vilket innebar att visa förskolor skulle få lov att stängas ner. Många arbetande familjer motsatte sig detta och det är det vi hör i inslaget.

10 T.C. Williams Women to Attend Star-Studded White House Dinner (19 mars 2009)

10 T.C. Williams Women to Attend Star-Studded White House Dinner

Vi gjorde ett inslag om att Michelle Obama skulle bjuda in över 100 högstadieelever till en middag i Vita Huset. En av dessa skolor som blev inbjuden till middagen var T.C. Williams som själva hade valt ut 10 flickor som skulle få åka iväg och äta middag med Mrs Obama. T.C. Williams är för övrigt den högstadieskola som i filmen Remember the Titans med Denzel Washington handlar om.

Capital Home & Garden Show-goers Hunt for Bargains (27 februari 2009)

Capital Home Garden Show-goers Hunt for Bargains

Mitt första nyhetsinslag på NBC4 där jag assisterade reportern Mike Flynn. En del scener filmade jag och de syns även i inslaget.

Inslaget handlade iallafall om en trädgårdsmässa och vad människorna där trodde de kunde fynda med sig hem.